Styrkegruppa

Styrkegruppa har adresse Kløftaveien 26, 1454 Fagerstrand, i underetasjen på klubbhuset, Myklerudbanen.


Gruppa har røtter tilbake til 2003. Gruppa ble opprettet av ildsjeler som på den tiden ønsket å gi ungdommen et alternativ til de andre lagsportene.

I styrkegruppas spede oppstart i 2004 holdt de til i et lite rom i andre etasje nede i Bakkeløkka-hallen. Etter hvert som medlemmene og gruppa vokste i ble 35 fysiske kvadratmeter litt knapt. Gruppa endte da med å stasjonære seg i FIF-kjelleren, og fikk umiddelbart det oppfinnsomme navnet Kjellern gym.

Helt siden oppstarten har styrkegruppa vært en liten, men sammensveiset gjeng, som sammen har hatt en interesse for å løfte tunge ting opp, for så å sette de på plass igjen.

Artig kuriosa

Fagerstrand styrkegruppe het opprinnelig Løkka gym. Dette stammet fra at de første lokalene holdt til nede på Bakkeløkka (rett etter at Bakkeløkkahallen var bygd). Når gruppa flyttet opp til klubbhuset, ble navnet endret til det de fleste husker, nemlig «Kjellern».

En ekte styrkeløftklubb!

I 2016 ble styrkegruppa offisielt med i Norges styrkeløft forbund. Vi gjorde dette, slik at våre medlemmer som ønsker å drive aktivt kan gjøre dette i klubben.

Rent senter med fokus på antidop-arbeid

I 2012 ble det igangsatt en intensiv holdningskampanje og antidop-arbeid i hele foreningen. Etter denne prosessen ble Fagerstrand idrettsforening sertifisert til å være et «rent idrettslag». Alle medlemmene ble også oppfordret til å gjennomgå kurset for å bli en ren utøver.

Antidopingarbeid har vært svært viktig for alle gruppene i klubben, men styrkegruppa ønsket å ta dette ekstra på alvor, da flere av våre potensielle medlemmer er i «risikogruppen» hva dopingbruk angår. Styrkegruppa gjennomgikk svært mange forpliktelser som er pålagt for å bli kvalifisert som et såkalt «rent senter» av Antidoping Norge.

 

Leder styrke er: 

Sebastian Melbye
sebastian@fagerstrand.no

© 2020 Fagerstrand Idrettsforening

Kløftaveien 26, 1454 Fagerstrand 
leder@fagerstrand.no

Copyright © 2020 FIF. 
Nettsiden er utviklet av minigris.no